Words,Ord och åsikter

funderar ibland på detta med ord och alltid säga vad man tycker, vi bor i Sverige och har en otrolig frihet i att få säga vad vi tycker och tänker å det är jättebra, vi har möjlighet att uttrycka oss utan att bli avrättade för våran åsikts skull.
vad har ett ord för värde? är det bara ord? kan ord som jag formar och sänder iväg ur min mun göra skada/nytta?
Jag brukar säga så här att någonstans har ord en förmåga att bygga upp eller bryta ner en människa ord kan skada mer än fysiskt våld (ingen regel) men många gånger kan ord klistra sig fast i oss det liksom fastnar i våran själ och det blir en sanning.
så även fast vi bor i detta land där vi har en fantastisk yttrandefrihet så tror jag att man kan välja sina ord, inte utöva makt över den lilla människan bara för du har en åsikt så behöver den vara sann eller riktig ibland kan du och jag behålla den för oss själva det kanske blir bäst så.

ibland går vi på som dom värsta av alla skogsmaskiner och röjer ner allt och alla som står i vår väg orden haglar som dom värsta kulsprutesalvorna, för JAG har minsann rätt att säga vad jag tycker!!! och javisst har du det men en inte på bekostnad av andra.

det finns många åsikter jag tycker är jätte knasiga helt enkelt men i varje diskussion så måste man se människan någonstans har vi kommit fram och tagit ställning till det var anser och tror.

Ledordet borde vara respekt, bibeln talar om respektera varandra lyssna vörda och upphöja varandra, behandla andra som du själv vill bli behandlad osv. det betyder inte att vi måste tycka lika om allting nej absolut inte! men vad jag är ute efter är värdet av ord att det du och jag säger faktiskt skapar någonting i någon.
Det betyder med andra ord att idag så kan vi välja vad vi använder våra ord till.

jag väljer att uppmuntra och tänka innan jag talar i ställer för att måste grubbla över vad jag redan sagt.

bless u