Varför ska du söka den här tjänsten?
Om du tycker om att jobba med ungdomar och brinner för att göra gott i samhället, då är den här tjänsten något för dig! Vi söker någon som kan finnas till på skolorna och vara en representant för kyrkorna på plats. Tanken med skolkyrkan är att det skall vara en resurs för skolan och en knytpunkt mellan skola och kyrka. Skolkyrkan ger möjlighet för församlingarna i stan att visa att vi vill vara med och påverka till det bättre i samhället och vi har ett gott rykte bland kommun och skolledningar.

Arbetsuppgifter
Som anställd kommer du få arbetsuppgifter som att stötta de kristna skolgrupperna, vara närvarande i uppehållsrum på fyra olika gymnasieskolor i Örnsköldsvik och interagera med eleverna, samt anordna aktiviteter i samband med skolavslutningar och olika högtider. Utöver det kommer du även få ha kontakt med församlingar och medverka vid ekumeniska ungdomsmöten.

Erfarenhet
Vi ser gärna att du som söker är rotad i en församling och beredd att gå med i någon av medlemsförsamlingarna i Skolkyrkan om du flyttar till Övik för tjänsten, eller om du bor i Örnsköldsvik att du redan tillhör någon av medlemsförsamlingarna eller är beredd att gå med.

Praktiska saker
Tjänsten är på 50% och med tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse. Vi vill ha din ansökan senast 20 juni. Provanställning tillämpas.

Om du är intresserad, skicka din ansökan till vår ordförande Pontus Perstrand skolkyrkan.ornskoldsvik@outlook.com

Om du har några frågor, ring till Pontus på 070-2261930